Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2007 13:46 - ЕВРОИЗБОРИТЕ – НАЧАЛО НА ОБНОВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ
Автор: tcvetkoff Категория: Новини   
Прочетен: 1435 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива проф. Нансен Бехар представи на пресконференция в БТА номинациите на ССИ за евродепутати. Това са Атанас Семов, проф. Нансен Бехар, проф. Елка Тодорова, Радослав Точев, Ергин Емин, Боян Чуков, Емил Кало, Теодор Дечев и Ева Димитрова.

 

Консултативният съвет на Съюза за стопанска инициатива (КС на ССИ) огласи списък от девет души, номинирани от него - предложени за включване в листите на българските политически партии, като кандидати за депутати в Европейския парламент. Номинирани са хора с високи професионални качества; лично участие в различни аспекти на процеса на Европейска интеграция на Р. България; специални познания в областта на европейския политически процес; отнасящи се с уважение към българските избиратели и намиращи се в добро психично здраве. Това са хора с различни политически тежнения, но обединени от убеждението, че участието ни в европейския политически процес не трябва да доведе до загуба на конкурентни предимства за българската икономика.

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) не е политическа партия и няма намерение да изменя на сегашното си амплоа – национално представителна работодателска организация. От друга страна, нашето искрено убеждение е, че изборите за Европейски парламент могат действително да отбележат началото на истинско обновление на политическия ни елит.

Ние зачитаме и уважаваме политическия плурализъм и представителната демокрация, затова отправяме предложението си към политическите партии – представяме им списък от девет души, които наистина биха стояли добре в Европейския парламент. ССИ не смята да излиза извън рамката на т. нар. “корпоративен модел на посредничество между интересите”, който включва индустриалните отношения – тристранното сътрудничество, различните форми на бипартитно сътрудничество и колективно договаряне, социалния диалог. Ние нямаме намерение да “мигрираме” към “плуралистичния модел на посредничество между интересите”, който включва различните форми на свободни и демократични избори. Но като граждани на Р. България и на Европейския съюз ние сме в правото си да декларираме предпочитанията и симпатиите си към хора, които притежават необходимите качества да представляват е Европейския парламент креативното начало в българското общество.

 

На 13 март 2007 г., Консултативният съвет на ССИ организира представяне на номинираните за кандидати за депутати в Европейския парламент. Представянето ще се състои в зала 2 на етаж “Мецанин” на хотел “Рила” – ул. “Цар Калоян” № 6. На срещата представителите на средствата за масово осведомяване ще могат да се срещнат лично с номинираните в неформална обстановка и да зададат всички въпроси, които ги интересуват.
image



Тагове:   начало,   елит,   ОБНОВЛЕНИЕТО,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tcvetkoff
Категория: Други
Прочетен: 66999
Постинги: 14
Коментари: 5
Гласове: 201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930