Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2007 08:37 - Нови успехи на националния ни отбор на европейското първенство по Киокушин-Шинкиокушин в Литва.
Автор: tcvetkoff Категория: Спорт   
Прочетен: 1392 Коментари: 0 Гласове:
1



     Нови успехи постигна националния ни отбор на европейското първенство по Киокушин-Шинкиокушин в Литва.

      Пред десетхилядната публика в препълнената зала “СИМЕНС АРЕНА” Валери Димитров за пети път спечели шампионската титла в категория до 90кг. След като нокаутира всичките си противници той стана и “Носител на приза за най-техничен състезател” на първенството. При жените в тежката категория Гергана Атанасова зае второто място след един оспорван финал с двукратната световна и петкратна европейска шампионка Вероника Советеш - Унгария. В по-леката категория до 65кг Цветелина Николаева завоюва бронзовото отличие след като бе тотално ощетена от съдиите на полуфинала.

    Двама българи станаха европейски шампиони и при младежите. Братята Иван и Александър Команови по най-безапелационен начин спечелиха първите места в категориите си. В кат. до 65кг. Иван Команов нокаутира всичките си противници в квалификациите, четвъртфинала и полуфинала и постигайки вазари (нокдаун) на финала доказа, че е най-добрият в категорията си. Другият брат, Александър Команов, достигна до финала, печелейки всичките си срещи с вазари или ипон. Определеният за Александър жребий го изправи пред трима противника в рамките на половин час. Въпреки това духът му бе на висота и безпорните му победи го изведоха до финала. Там той показа пълно надмощие срещу представителя на домакините и съдиите единодушно отсъдиха победата в полза на Команов.

     Всички български състезатели се представиха на ниво и защитиха авторитета на страната ни в този спорт. Състезанието бе изключително силно и атрактивно. 350 състезатели от 27 страни взеха участие в битките за шампионските титли на стария континент. Зрителите станаха свидетели на голям брой зрелищни нокаути. Направи впечатление добрата физическа, тактическа и техническа подготовка на всички състезатели. Наличието на такава силна конкуренция прави постиженията на българските бойци още по ценни и значими.

Представянето на България затвърди кандидатурата ни за организатор на Европейското първенство по киокушин карате, което ще се проведе в Пловдив през 2008г.



Тагове:   нови,   отбор,   националния,   Литва,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tcvetkoff
Категория: Други
Прочетен: 67025
Постинги: 14
Коментари: 5
Гласове: 201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930